Zaščita lesa je ključnega pomena za njegovo dolgo obstojnost

silvaproduktSi tudi vi želite imeti lepe lesene izdelke in ki bodo hkrati lepi ostali zelo dolgo časa? V kolikor je vaš odgovor DA, potem morate poskrbeti, da bo zaščita lesa najkvalitetnejša možna. Ključnega pomena za dolgo obstojnost lesenih izdelkov, je namreč zaščita lesa. Zato ne škrtarite s kvalitetnimi laki, s katerimi je zaščita lesa dejansko lahko na najvišjem kakovostnem nivoju. Že drži, da je vsak strošek pomemben, ampak lak s katerim boste svoj les zaščitili je enkraten strošek, ki služi svojemu namenu zelo dolgo, v kolikor je res kvaliteten, s čimer se bo življenjska doba vašega lesenega izdelka zelo podaljšala in s tem boste nato veliko več privarčevali, kot pa bi če bi bila uporabljena cenejša zaščita lesa.

 

Zaščita lesa mora biti tudi pravilno narejena

Tudi z najkvalitetnejšim lakom pa mora biti zaščita lesa pravilno narejena, saj sicer ne bo imela svojega pravega učinka. Zato priporočamo, da se o zaščiti posvetujete s strokovnjakom s tega področja, oz. še bolje, da delo kar prepustite osebi, ki je za to usposobljena in ki ima dovolj izkušenj s tega področja, da ve kaj počne in bo vaš les tudi pravilno zaščitila. Najbolj pomembno je, da se les dobro zaščiti na stikih različnih delov lesenih ploskev, saj so to mesta, kjer se les najdlje suši in zato je tu največja nevarnost okužb z glivami in / ali drugimi oblikami nesnage, kar posledično lahko privede do trohnenja lesa.

Zaščita lesa pa se začne pri osnovni izbiri lesa. Namreč ni vseeno kateri les izberemo, še pomembneje pa je, da katerikoli les že izberemo, da je ta pred izdelavo končnega izdelka povsem suh in zdrav. Namreč, v kolikor ni povsem suh in zdrav, lahko začnejo od znotraj napadati škodljivci ali mu škodujejo različne oblike lesnih bolezni in zato začne trohneti četudi je nanj nanešena najboljša zaščita lesa.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja