Zavarovanje za mladega voznika nas lahko reši pred višjimi stroški

Zavarovanje za mladega voznika mora ob sklenitvi nedvoumno zagotoviti, da bo nastala škoda vozila v primeru nesreče povrnjena.

To je zahteva, ki ga mora zavarovanje za mladega voznika izpolnjevati. Sklenitev zavarovanja poleg branja drobnega tiska zahteva tudi preprost izračun zavarovanja. Sklenjeno zavarovanje za mladega voznika lahko velja za zelo različne avtomobile. Nov ali novejši avto ima ob izračunu zavarovanja čisto drugačno težo kot starejši. Popravilo v prometni škodi nastale škode novega avtomobila lahko hitro doseže ali celo preseže vrednost starega avtomobila. Odpravljanje posledic prometne nesreče na starem avtomobilu, pa je čisto drugačna zgodba. Temu primerno so izhodišča za zavarovanje za mladega voznika povsem drugačna. Kdor zaupa mlademu vozniku nov ali novejši avto mora izbirati predvsem zavarovanje za mladega voznika, ki mu nudi največji možni obseg kritja škode oziroma čim manj zahtevanega doplačila. V primeru nastale škode vozila lahko izbrano zavarovanje za mladega voznika zahteva doplačilo v višini točno določenega večjega ali manjšega odstotka. Starejša vozila imajo manjšo tržno vrednost, zato v primeru večje škode hitro postane vprašljiva smiselnost popravila. Strošek popravila lahko kaj hitro doseže vrednost primerljivega vozila na trgu, zato temu primerno nastane dilema popravilo ali nakup primerljivega drugega vozila. Ko sklepamo zavarovanje za mladega voznika je predvsem pomembno vedeti kaj želimo in kaj hočemo. Nejasnosti v obliki vprašanj naslovljena na zavarovalnico ali njenega predstavnika so ob tem lahko zelo enostavna in preprosta. Zelo primerna oblika komunikacije je elektronska pošta, saj lahko v primeru nejasnosti in sporazumov v prihodnje služi kot korespondenca. Postavljena vprašanja pa na enostavnih primerih ali na kakšen drug način dokazuje naše želje in zahteve. Odgovore zavarovalnice ali njenega predstavnika moramo ob tem pazljivo brati, v primeru nejasnosti lahko kadarkoli postavimo dodatna vprašanja. Dobra zavarovalnica med drugim odgovore oblikuje jasno, razumljivo in nedvoumno.

Zavarovanje za mladega voznika lahko krije škode, ki jih je povzročil voznik začetnik. Več o tem preberite v članku Mala šola avto zavarovanj na WIZ blogu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja