Delovno pravo

Delovno pravo oziroma njegovo problematiko obvladujejo pravniki, ki so specializirani za to področje. So na tekočem z vsemi najnovejšimi predpisi ter se nenehno izobražujejo v svojem znanju.

Delovno pravo lahko sestavlja individualno delovno pravo ter kolektivno delovno pravo. Prvo ureja sklenitev pravice in dolžnosti strank v delovnem razmerju (sklenitev delovnega razmerja, prenehanje delovnega razmerja, odgovornost za delovne obveznosti, varstvo pri delu), drugo pa se nanaša na delodajalce in delavske organizacije (kolektivna pogajanja, kolektivni delovni spori, kot so na primer stavke, pravica do soodločanja oziroma sodelovanje delavcev pri upravljanju v gospodarskih organizacijah in zavodih).

Delovno pravo (več informacij dobite na http://www.konto.si/delovno-pravo/) se tesno povezuje tudi socialnim pravom, ki pa vključuje pokojninsko in invalidsko zavarovanje, zdravstveno varstvo in zdravstveno zavarovanje, zavarovanje za primer brezposelnosti, socialno varstvo ter varstvo otrok in družine.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja