Francoščina

Že v osnovnih šoli, lahko pa tudi že v vrtcu, se poleg materinščine prvič srečamo z učenjem tujega jezika. Največkrat se pri najmanjših začne učenje tujega jezika skozi igro, saj je za otroke to najlažje in tudi najučinkovitejše. Imamo celo paleto možnosti izbire tujih jezikov. Najpogosteje sta to angleški in nemški jezik, kmalu za njima pa je tudi francoščina. Francoščina je romanski jezik, ki ga govorijo predvsem v Franciji in nekaterih državah, ki mejijo na to državo, kot so Belgija, Švica in Luksemburg. V Evropski Uniji je francoščina uradni jezik in se zato vse bolj uveljavlja.

Francoščina je v naših šolah premalo prisotna. K sreči pa imamo veliko ponudnikov, ki izvajajo tečaje francoščine, zato ni nobene skrbi, kje bi se jo lahko naučili. Francoščina je eden izmed najbolj melodičnih jezikov na svetu, prav zato je verjetno za marsikoga še bolj zanimiva. Ne govori jo veliko tujcev, kar naredi francoščino še bolj romantično in skrivnostno.

Danes se vse bolj ukinjajo meje med državami in s tem se kaže vse več priložnosti za zaposlitev v tujini. Predvsem iz tega razloga je eno izmed najbolj pomembnih znanj prav znanje tujih jezikov. Glede na to, da se angleški in nemški jezik uči in govori že zelo veliko ljudi, je morda priložnost za nas, da smo malo drugačni in začnemo z učenjem francoščine.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja