Najlepši jezik je španščina

Španščina je drugi najbolj razširjen jezik na svetu. Zaradi razdeljene geografske lege se je prilagodil različnim kulturam. Zaradi vpliva sosednjih držav in okolja se je zato razvilo veliko narečnega jezika. Kot uradni jezik ga priznava 20 držav. V Sloveniji se je možno jezika naučiti že v osnovni šoli kot izbirni jezik. Pred leti je bilo učenje zelo priljubljeno zaradi vpliva televizijskih serij. Veliko ljudi se je jezika naučilo z gledanjem telenovel ali risank.

Učenje španščine se splača začeti hitro

Vzgojiteljice se lahko odločijo za učenje španščine tudi že v predšolski vzgoji. Pripravijo se lahko različne dejavnosti na temo spoznavanja jezika in držav, ki govorijo španski jezik. Pri otrocih je najboljše učenje preko igre. Spoznavanje novih stvari mora potekati na čimbolj enostaven način in z veliko slikovnega gradiva. Vzgojiteljice lahko organizirajo tudi tečaje, ki potekajo izven dnevnih dejavnosti za vse otroke, ki pokažejo več interesa pri učenju. Spoznavanje novih jezikov je torej najbolj primerno v predšolski vzgoji. Otroci so zelo dovzetni na nove informacije in je zato učenje hitrejše in bolj zanimivo. Za popestritev programa se vzgojiteljice lahko dogovorijo tudi za obisk priseljenca iz Španije, ki na zanimiv način predstavi jezik in državo.

V nadaljevanju šolanja veliko osnovnih in srednjih šol organizira izlete v špansko govoreče države, največkrat v Barcelono. Španščina je sicer v Barceloni zelo popačena in ima svoje ime – katalonščina. Je narečni jezik, ki je podoben španščini vendar je pri poslušanju domorodcev zelo težko razumljiv. Veliko posameznikov šele pri poslušanju razume koliko razsežnosti jezika ponuja španščina.

Kaj pa učenje z inštruktorji?

Jezikovne šole ponujajo tudi učenje jezika. Največkrat so tečaji prilagojeni osnovnošolskim otrokom. Španščina v Sloveniji še ni nujno potrebna za potrebe zaposlitve. Nekatera podjetja imajo znanje zaželeno vendar ne nujno potrebno. Mladi se sicer odločajo za naknadno učenje ali nadgradnjo zaradi boljše pozicije na trgu zaposlitve. Jezikovne tečaje organizirajo tudi študentska društva in organizacije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja