Zdravje je naše največje bogastvo!

zdravjeKolikokrat ste že prebrali tak slogan, vprašanje stavek, odstavek … Pa  ste kaj spremenili v svojem življenju? Morda ste si prisegli sami pri sebi, da ko se pozdravite, da pa boste spremenili način življenja, ker tako pač ne gre in nimate čisto nič od tega, da delate dokler lahko, potem pa staknete tako zoprn prehlad ali pa še kaj hujšega in ste povsem brez moči kak teden dni. Kaj naredite po tem, ko se pozdravite? Morda res malo bolj pazite na svoje zdravje naslednji teden dni, potem pa ponovno padate v svoj ritem, v katerem tudi malo ne skrbite za svoje zdravje.

 

Če si želite res trdno zdravje, boste morali spremeniti nekaj v svojem življenju!

Tudi če imate delo, pri katerem je za čisto vse najboljše, da delate 24 ur na dan, 7 dni v tednu in 365 dni v letu, si privoščite vsak dan nujen počitek kar nekaj ur, saj je to ključno za vaše zdravje. V kolikor imate majhnega otroka, se popoldan ukvarjajte z njim. Tudi to vas utrudi, vendar pa je to prijetno, če je otrok zdrav. Ko otrok zaspi, si lahko vzamete še kakšno uro ali največ dve za delo, potem pa v posteljo. Nujno morate biti v postelji pred polnočjo, saj je spanje med polnočjo in tretjo uro zjutraj najbolj trdno in kvalitetno. Seveda tako kratko spanje ni dobro za zdravje in nujno potrebujete še nekaj dodatnih ur spanja. Koliko pa odrasli potrebujemo spanja za zdravje, pa je zelo različno med posamezniki. Nekaterim je dovolj 6 ur, drugi potrebujejo 10 ur, večinoma pa je 7 – 8 ur priporočljivo.

Če smo spočiti, svoje delo tudi bolj efektivno opravljamo in smo tako pri zadanih delovnih nalogah tudi hitrejši. Kaj je bistvo? Enostavno to, da več počitka prinaša več ur počitka, saj v 8. urah dela naredimo bistveno več, kot takrat, ko nimamo dovolj spanja in smo utrujeni in delamo tudi 10 ur ali še več.

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja